Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το Καχόν στην Ελλάδα

   Το Καχόν δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα. Όλα δείχνουν όμως πως θα γίνει, αφού πρόκειται για ένα όργανο το οποίο, αν και δεν του φαίνεται, μπορεί να σταθεί επάξια σε κάθε είδος μουσικής. Θα το δούμε σε ακουστικά κυρίως σχήματα να δίνει ρυθμό αφρικάνικης Ρούμπας, φλαμένγκο, ταγκό κ.α.. Σίγουρα όμως, αυτό που θα μας κάνει εντύπωση, είναι όταν θα το δούμε να αντικαθιστά, όλο καμάρι, τα ντραμς κάποιας ροκ μπάντας σε καφετέριες, clubs, pubs! Είναι και ο λόγος που έχει αρχίσει και γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό στις μουσικές κοινότητες, αφού τα κάνει όλα αρκετά καλά! Δίνει ρυθμό, ακούγεται σαν ντραμς, δεν πιάνει χώρο! 


  Του λείπει όμως ένας ήχος που στους κρουστούς είναι αναντικατάστατος... Ο ήχος του hi hat και των πιατινιών. Ε! Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα! Ή μήπως μπορούμε? ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ. Δεν είναι λίγοι οι καχονίστες του εξωτερικού που επιλέγουν να συνοδεύσουν το Καχόν με ένα σύστημα hi hat ή ένα πιατίνι. Why not λοιπόν! 


   Στην Ελλάδα γνωρίζουμε λίγους που το τόλμησαν. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης Νταρμής. Ο Γιάννης στην ηλικία των 25, ανήκει στην νέα γενιά μουσικών έχοντας συμμετέχει σε αρκετές μουσικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, άλλοτε με την κιθάρα και την φωνή του και άλλοτε με το Καχόν του! 
- Η αλήθεια είναι ότι προκαλεί τις εντυπώσεις, στην αρχή κυρίως λόγω του σχήματός του. Πολλοί με ρωτούν αν θα παίξω επάνω σε αυτό το κουτί ή αν πρόκειται για σκαμπό, μας λέει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου